Flotte og skinnende trægulve med en gulvafslibning i Hobro

By:

Træværk er det ideelle materiale til gulvbeklædning. For det første er et trægulv – såfremt dette er velholdt og sundt – utroligt klædeligt for en hver bolig. Uanset om der er tale om massive ege planker eller en stilfuld og raffineret sildebens parket, er et trægulv en pryd for hjemmet.

For det andet er trægulve behagelige at betræde, og man behøver faktisk ikke at være iført sko – især ikke hvis gulvet er velplejet i overfladen. Trægulve bliver nemlig ikke, på samme måde som beton eller cement, kolde og hårde for fødderne. Og for det tredje giver trægulve en behagelig akustik, som er med til at skabe den hyggelige og varme atmosfære i hjemmet.

Hvad skal jeg stille op med mit grimme og slidte trægulv?

Desværre er trægulve ikke nær så slidstærke og dermed på samme måde som de oven for nævnte alternative gulvtyper modstandsdygtige over for hverdagens strabadser. Træ er et levende og organisk materiale, som skal passes og plejes for ikke at tørre ud. Dette gælder især for de gulve, som er behandlet med eksempelvis sæbe eller olie. Hverken sæbe eller olie yder nogen særlig høj grad af beskyttelse, og skal derfor vedligeholdes hyppigt og grundigt for at holde sig pæne.

Derfor ses det ofte, at sæbe behandlede trægulve hurtigt bliver utroligt nussede og snuskede at se på. Dette skyldes, at fibrene i træværkets overflade tørrer ud, hvis ikke gulvet mindst én gang om ugen vaskes med sæbespåner. Den fede sæbe mætter fibrene, og danner dermed et væske og smuds afvisende lag i træværkets overflade. Når dette er væk, bliver gulvet modtageligt over for spildte væsker samt støv og skidt, som trædes ned i gulvet. Og så kan gulvet faktisk kun blive rigtig pænt igen med en gulvafslibning.

Du kan læse mere om gulvafslibning, og få et skarpt tilbud, på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-hobro/