Gode råd til din gulvafhøvling

15 marts 2021 Tina Høy

Overvejer du at slibe dine slidte gulve? Flotte nye gulve eller nyslebne gulve kan ændre hele indtrykket af dit hjem og forny det. Slidmærker og ridser forsvinder, og dit hjem ser nyere ud, og samtidigt fremhæver du det flotte ved træer, så man igen ser strukturen. Men skal du betale dig fra gulvafslibning eller vil du forsøge selv?

Undgå andres fejl ved gulvslibning

Hvis du overvejer selv at slibe dine gulve, er det vigtigt, du ved, hvad du gør. Du er sandsynligvis en gør-det-selv-type, hvis du overvejer at slibe gulvene selv og med en smule research og overvejelser, inden du starter, kan du ende med et godt resultat. Hvorfor ikke lige tjekke ud, hvilke klassiske fejl andre har begået og undgå dem? Dit gulv skulle gerne se bedre ud til sidst og ikke værre.

 

 

Det vigtigste er, at du kender til teknikken, og den kender en erfaren gulvmand, som fx en gulvmand fra virksomheden Gulvkanonen, alt til, og han fortæller om teknikken, maskinen og lak. Gulvkanonen har over 10 års erfaring og arbejder for både små og store kunder, så du kan roligt lytte til deres råd.

Selve slibningen:

Du lejer sikkert en gulvsliber, som du ikke kender, og du ved ikke, hvem der har håndteret den før dig. Tjek om den er skæv (det kan give kutterslag, så fladen bølger) 

– Slib på langs med træet
– Ved store ujævnheder; slib diagonalt (dine slibespor skal i så fald fjernes under finslibningen)
– Vær ikke for hård ved styringen af gulvsliberen (kan resultere i valseriller)

Sandpapir og lak

Når du vælger sandpapir, skal det ikke være en meget fin kornstørrelse, da du så polerer gulvet i stedet for at slibe det. 

Hvis du skal lakere gulvet, er det vigtigt du hverken bruger for lidt eller for meget lak. Ved for meget kommer der måske rullestrøg på brædderne. Du kan godt slibe dig fra problemet igen, men du starter desværre forfra.

Flere Nyheder